Trådløft

Trådlift (eller trådløft) er en ny metode for å skånsom løfte ansiktet. Når det foreligger for mye hud men man ikke ønsker et omfattende inngrep som en kirurgisk facelift.
Det brukes en spesiell tråd som føres inn dyp under huden.  Tråden er laget med enten små tagger eller små kegler som fester seg i vevet. Den tar med seg vevet og drar det opp. 
Behandlingen tar omtrent 30 minutter for 2 tråder og litt mer for flere. Med litt lokalbedøvelse kjenner man veldig lite underveis.

Trådløft, ansiktsløft uten kirurgi

Et alternativ til den tradisjonell ansiktsløft kan man bruke ansiktsløftning med tråd. Dette er en ny teknikk innenfor ansiktskirurgi. Trådene har som mål å løfte og støtte ansiktsvevet og dermed gjenoppretter det tapte ansiktsvolumet. Inngrepet utføres under lokal bedøvelse. Trådene kan strammes, fjernes eller erstattes for å gjenopprette effekten
Varigheten av inngrepet er ca tre år. Man kan da eventuelt gå inn gjennom samme snitt og stramme trådene og på ny få en god effekt.

Aptos threadDenne metoden egner seg best til pasienter som har mindre aldringstegn i ansiktshuden. Ved denne teknikken løftes og festes huden med hjelp av ikke-selvoppløsende tråd. Trådene føres inn under huden gjennom noen små snitt ved hårlinjen. Dette er en ganske ny metode som baseres på ikke evasiv kirurgi. Hvis det ikke finnes veldig mye overflødig hud i ansiktet kan resultatet bli utrolig godt. I andre tilfeller anbefales imidlertid den tradisjonelle metoden.
Det finnes også flere lignende metoder innen ansiktsløft fordi prosedyren blir mer og mer populær og det utvikles stadig nye modifikasjoner innen grunleggende trådløft teknikker.

De fleste tiltakene er gjennomført i samråd og med lokalbedøvelse, i henhold til behandlingsområdet (cheekbones, ansikt, hals, øyenbryn …). Avhengig av pasientens alder og graden av slapp hud, noen ganger trenger du å gjøre en liten operasjon for å fjerne overflødig hud, som i de fleste tilfeller gjøres under lokalbedøvelse med eller uten sedasjon.
Trådløft kan ofte, men ikke alltid, erstatte kirurgiske tiltak. Om en pasient er egnet for denne metoden må bedømmes ved en konsultasjon. Etter en grundig undersøkelse får man informasjon om muligheter for løfting.
Som pasient må man regne med en del hevelse i behandlingsområdet som forsvinner etter noen dager. Noen pasienter får blåmerker som er borte etter én til to uker. Man skal holde behandlingsområdet i ro i to til tre uker. Tung fysisk aktivitet bør unngås.
Komplikasjoner er sjeldne. Betennelse og blåmerker kan forekomme. Små innsøkk i huden er mulig. Disse forsvinner etter noen dager til uker.