Øyelokk kirurgi

Operasjon av øyelokk (også kalt øyelokksplastikk, blepharoplastikk eller øyelokkskirurgi) er en prosedyre der legen fjerner fett og overflødig hud fra øvre eller nedre øyelokk for å oppnå et «friskere» og mer opplagt utseende.

Ved operasjon av øyelokk kan du få fjernet overflødig hud på øvre øyelokk og poser under øynene. Generelt er operasjon av øyelokk et skånsomt inngrep med svært gode resultater

Eye under-opp Øyelokkoperasjon er et skånsomt inngrep med svært gode resultater. Kort tid etter operasjonen vil operasjonsarrene være nærmest usynlige, og du vil få et naturlig, våkent og mer ungdommelig utseende rundt øynene.

Dersom du har problemer både med øvre og nedre øyelokk kan begge deler opereres samtidig. Generelt er operasjon av øyelokk et skånsomt inngrep med svært gode resultater, og det forventes vanligvis lite arr.

Øvre øyelokk

Dette er det vanligste problemområdet. Med alderen synker øyenbrynene og den løse huden på øvre øyelokk ned over øyenvippene. Mange kvinner klager over tiltagende problemer med å legge øyesminke etter hvert som de blir eldre. I tillegg vil mange oppleve en tendens til «hevelse» i fettvevet rundt øynene. Denne hevelsen kan bli særlig uttalt når man har sovet mye eller lite, og i perioder før menstruasjon. En øyelokkoperasjon tilintetgjør slike problemer.

Nedre øyelokk

Etter hvert som den løse huden under øyet blir mindre elastisk og bindevevemembranen svekkes, vil en hevelse i fettvevet etter hvert bli mer eller mindre konstant. Dette permanente hudoverskuddet med underliggende fett kan opereres bort. I motsetning til øvre øyelokk der man kan skjære bort relativt mye hud, må man være svært forsiktig når man fjerner hud på nedre øyelokk for ikke å få uheldige kosmetiske og funksjonelle konsekvenser.

Hos oss er det Dr Martin Espinosa, med lang erfaring, som utfører operasjon av øyelokk. Vår oppfølging før, under og etter inngrepet er din trygghet og garanti. For at operasjon av øyelokk ikke skal medføre ubehag, utføres så vel øvre som nedre øyelokkplastikk i narkose.

Etter operasjonen vil du være hoven rundt øynene og få noe misfarging av huden. Disse forandringene går normalt tilbake i løpet av en til to uker. Mange foretrekker å bruke solbriller i denne perioden. Solbrillene bør du ta med på operasjonsdagen.

Dr. Martin Espinosa skal vurdere hvilken behandling som vil være best for deg slik at du får et naturlig og varig resultat. Det kan av og til innebære kombinasjoner av metoder og behandlinger. Det finnes alltid mange muligheter, og med vår omfattende kompetanse er du sikret at du får den behandlingen som er best for akkurat deg.