Overarmsplastikk

Løsskinn på overarmene som i noen tilfelle kan være til plage? I slike tilfeller kan en overarmsplastikk være indisert.Ved en slik operasjon fjernes hud/underhudsvev i et område fra albuen til armhulen.

Aktuelle kandidater for overarmsplastikk i dag kommer oftest fra en annen populasjon. En brachioplastikk for store mengder løsskinn på overarmene og thorax, slik man finner det hos pasienter som har gjennomgått massivt vekttap, er en mer omfattende prosedyre.

Slike intervensjoner er ofte forespurt av pasienter som har hatt et betydelig tap av vekt, vanligvis for behandling av fedme. I tilfelle av armene trenger ikke å ha eksistert tidligere fedme, men det er ofte en historie med vekttap eller muskelmasse tapt.

Store mengder løsskinn på overarmene –bat wings- gir betydelige plager for pasientene: funksjonelle plager, hud-hudgnissing med utslett, vansker med påkledning og et påfallende utseende. De beste kadidatene for dette inngrepet er de som har mistet det meste av sitt subcutane fett og hvor vesentlig et betydelig hudoverskudd gjenstår. Inngrepet utførers med hudreseksjon som vanligvis strekker seg fra albueregion til bakre axilleflatefold og et høvelig stykke ned på thorax.

Stramming av overarmen gir armene bedre proporsjon i forhold til resten av kroppen, og pasientene finner ofte at klærne passer mye bedre.

 

Om behandlingen

 

Stramming av overarmen kan gjennomføres med lokalbedøvelse eller full narkose. Dersom full narkose blir valgt, sover pasienten under hele operasjonen. Dersom det brukes lokalbedøvelse, blir et beroligende middel injisert i en vene for å hjelpe deg å slappe av. Hvilken bedøvelsesmetode som passer best er avhengig av den individuelle situasjonen og hva legen anbefaler deg. Du bestemmer sammen med ham hva som er best for akkurat deg.

 

Selv om behandlingen tilpasses akkurat dine behov, utføres først og fremst fettsuging, som gjøres gjennom små snitt i albue- og skulderregionen. Etter dette fjernes et elliptisk stykke overflødig hud fra området under armen, slik at arret blir skjult i armhulen. Dersom det er nødvendig å fjerne en større mengde hud, fjernes det fra innsiden av overarmen. Samtidig strammes også effektivt det dypereliggende vevet, og deretter lukkes den strammede huden og det dypereliggende vevet igjen. Til slutt i behandlingen legges et elastisk omslag på såret.