Øreplastikk

En øreplastikk er en plastisk operasjon som har til hensikt å forandre ørenes vinkel, størrelse eller form. Den vanligste estetiske ørekorreksjonen er en operasjon for utstående ører.

EarsØrene er normalt en mindre viktig del av vårt utseende på grunn av at de plassert og formet slik at omverden ikke legger merke til dem. Men til tross for det er det noen mennesker som utsettes for særskilt store eller utstående ører.
Når du har bestemt deg for å gå videre med å utføre en øreoperasjon er neste steg å booke time hos Royal Aesthetic Clinic. En øreplastikk tar 1-2 timer og utføres normalt med lokalbedøvelse i kombinasjon med beroligende medisinering. I enkelte tilfeller (spesielt om små barn opereres) utføres operasjonen i narkose. Uansett metode er øreoperasjonen helt smertefri.

 

Det finnes ulike metoder for hvordan man utfører en øreplastikk/øreoperasjon, men fra en prinsipiell synsvinkel legges et lite snitt på ytterørets bakside slik at ørebrusket blottlegges. Deretter formes ørebrusket til ønsket form fra ørets bakside og bøyes deretter inn mot hodet. I blant legges et par sting for å fiksere den nye utformingen av øret.
Det eneste sporet etter en utført øreplastikk er et lite arr på ytterørets bakside som med tiden vil blekne.

 

Personer med unormale ører opplever ofte at det er det første andre legger merke til, og at det senere er slik de blir oppfattet. Dette er noe som kan påvirke selvbildet negativt og kan i enkelte tilfeller (sannsynligvis blant barn) lede til sosiale problem.

Øreplastikk i Spania