Brystreduksjon

Store og tunge bryster kan gi smerter i nakke, rygg og skuldre og også problemer med å finne BH og klær som passer. Mange kvinner vet ikke at man kan bli operert for dette og går i årevis med unødvendige plager.

Brystreduksjon ved Royal Aesthetic

Brystreduksjon er en kirurgisk prosedyre for å minske størrelsen på brystene gjennom å fjerne fett, brystvev og hud, hvilket gjør brystene mindre, lettere og fastere. I tillegg kan også størrelsen på brystvortene reduseres.

Ved en operasjon fjernes det brystvev slik at brystene blir mindre lettere og de blir samtidig løftet. Etterpå blir de fleste bedre eller helt bra av sine plager. Ofte forteller kvinnene at de har fått et nytt liv etter operasjonen.

Noen kvinner utvikler store, tunge og ofte hengende bryster. Slike bryst kan virke hemmende på fysisk og sosial aktivitet. En brystreduksjon vil bedre de fysiske plagene og, i de flestes øyne, gi penere bryst. Brystreduksjon minsker brystenes vekt og størrelse og løfter dem.

Før operasjonen

Før en brystreduksjon får du møte til en konsultasjon hos kirurgen der du kan stille spørsmål og få informasjon om operasjonen. Du får tilsendt brev med operasjonstidspunkt, informasjonsskriv og resept på medisiner.

Er du overvektig vil det være gunstig for resultatet og minske muligheten for komplikasjoner hvis du klarer å slanke deg før operasjonen. Men dette er intet krav. Vi vet at tunge bryster hemmer fysisk aktivitet og gjør en effektiv slankekur vanskelig. Mange kommer ikke i gang med skikkelig vektreduksjon før brystene er redusert.

Det tar noen uker før brystenes fasong normaliseres. Meget store bryster er vanskeligere å få ideelle enn ikke fullt så store bryst. En diskusjon med kirurgen vil normalt gi en pekepinn om hvilken størrelse man ønsker. Dette blir et skjønn hvor vi tar hensyn til den enkeltes ønske. Iblant vil man føle at man ikke tok nok eller eventuelt tok noe for mye.

Alle må slutte å røyke 2 uker før operasjonen. Hvis ikke kan operasjonen bli strøket. Du må være røykfri i 3 uker etter operasjon.

Har du sykdommer eller spesielle medisinske tilstander, må du diskutere dette med kirurgen før man tar stilling til en slik operasjon.

De som ønsker operasjon må møte til konsultasjon ved Royal Aesthetic Clinic, i Alicante, Spania. For personer som kommer langveis fra vil det være fint å få tilsendt bilder og personlige opplysninger om helse (sykdommer og tidligere gjennomgått inngrep), bruk av medisiner (også reseptfrie og vitamin / helsekosttilskudd) eller allergier. Opplysninger om alder, høyde og vekt er også viktig.