Botox

Botox er et legemiddel som består av botulinum-toxin Type A som lages av Clostridium botulinum-bakterien. Preparatet er godkjent til behandling av enkelte rynker i ansiktet.

Botox blokkerer nerveimpulser til små ansiktsmuskler og hemmer bevegelsen av disse. Det settes i meget små mengder med en tynn spiss. Selve behandlingen er over på kort tid og det er sjelden særlig vondt.

Det er gunstig å bevege de musklene man har behandlet de første timene etter behandlingen slik at virkestoffet fordeler seg litt i muskelen. Det tar 2-3 dager før Botox begynner å virke og 7-10 dager før man ser full effekt av behandlingen.

«Sinterynken» i pannen mellom øyenbrynene er det rynken som oftest blir behandlet. Et annet vanlig område er pannerynkene og «kråkefotrynkene» på utsiden av øynene. Man kan også hemme de musklene som trekker øyebrynene ned slik at man oppnår et lite øyebrynsløft helt ytterst. Det samme er mulig med munnvikene slik at de ikke peker ned.

Hvor lenge varer effekten?

beautician giving an injection on the young female face

Botox-behandlingen varer i 3-5 måneder. Man bør derfor gjenta injeksjonene. Hvor ofte og med hvilke doser bør en avtale i det enkelte tilfelle. Man bør vurdere å gå litt ned i dose ved gjentatte behandlinger slik at man hele tiden ligger på lavest mulige effektive dose.

Botox kan godt kombineres med andre injeksjoner eller plastiske operasjoner!

Ved behandling av rynker er det vanlig å bruke Botox i kombinasjon med naturlige stoff (hyaluronsyre) som fyller ut rynker. Ved ansiktsløftning / facelift kan det være effektivt samtidig å gi rynkebehandling med Botox fordi ikke alle rynker glattes like mye ut ved et ansiktsløft.

Det er også ganske vanlig at pasienter får behandling med Botox eller hylauronsyre, samtidig med at de gjennomgår en helt annen operasjon, for eksempel brystforstørrelse med silikon.

Når du kommer til en konsultasjon vil Dr Francisco Espinosa foreta en individuell vurdering og undersøkelse. Du vil få informasjon om gjennomføringen av behandlingen, og du vil få mulighet til å se før-og-etter-bilder av tidligere behandlede pasienter.

Vi fokuserer på din trygghet. Hos Royal Aesthetic Clinic i Spania er du trygg både før, under og etter behandlingen.

Vi ligger mellom Alicante og Valencia, i et område med fantastiske hoteller og tjenester, og opererer i de beste sykehus i Valencia.